25 Ocak 2013 Cuma

On: Prag

Onuncu durağımız Prag oldu.
Krakow'da aniden karar vererek Prag'ta Erasmus öğrencisi olan arkadaşıma haber verdim. Yaklaşık on dakikada nerede ne zaman buluşacağımızı ayarladık. Akşam Prag'a vardık kısa bir süre hostelimizi aradık. Eşyalarımızı yerleştirip hazırlandık ve anında yollara düştük. Prag bizi yağmurlu havasıyla karşıladı ama gezip eğlenmemize engel olamadı. Rehberimiz sayesinde güzel bir akşam yemeği yeyip şehri akşam gezmenin tadını çıkardık.


Prag'ın meşhur yemeklerinden Svickova. Krema soslu bir biftek yemeği kendisi ve tadı damağımda kaldı. Harikaydı.







Akşam gezmek çok güzel olsa da dezavantajlı yanı gece güzel  fotoğraf çekememek oldu benim için. Biz de sabah erkenden kalkıp gezmeye ve fotoğraf çekmeye başladık. Hostelimiz Prag kalesini dibindeydi. Gezmeye oradan başladık haliyle.



Sonra da Charles Köprüsü'ne gittik. Giderken de yol üzerindeki vitrinleri seyre daldık. Prag kuklalarıyla meşhur. Her yerde kukla görmek mümkün, pek sevimliler.










Turist kaynayan, oldukça hareketli ve sevimli bir şehir Prag. Arkadaşlarımdan biriyle de görüşünce daha bir anlamlı oldu benim için.

Astronomik Saat Kulesi



Her yerde şişe şişe Absinth görmek mümkün.

Güzel mi güzel şehrini yağmura rağmen üşenmeden bize gezdiren Vasfi'ye bir de buradan teşekkür edeyim. Harika bir geziydi.



t

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder